Kurv

Rigtig mange oplever en tør og irriteret hud, der blusser op, og sker det for dig, er du nød til at kigge dine hudplejeprodukter og kost efter i sømmene.

Interview af Nanna Skousbøl

HVAD ER DE TYPISKE ÅRSAGER TIL TØR OG RØDMENDE HUD?

Når din hud reagerer med rødme eller blusser op, er det, fordi du udsætter den for noget den ikke har godt af. Den primære åsag er, at du bruger de forkerte produkter. Det kan være hudpleje, som ikke er velegnet til din hudlype, eller som indeholder for skrappe konserveringsmidler som fx phenoxyethanol, der ofte bruges i stedet for parabener. En anden årsag er vand, som kan være ekstremt udtørrende og strippe huden for dens naturlige fugt, når du vasker ansigt eller er i bad. Vores kost har også indflydelse på huden, da visse fødevarer kan starte en kemisk reaktion i tarmene, som spreder sig til resten af kroppen – og vores hud – via blodet. Det kan fx være alkohol, sukker meget  stærk mad eller mælkeprodukter.

HVAD SKER DER I HUDEN, NÅR INFLAMMATION OPSTÅR?

Inflammalion er en betændelsestilstad, som skaber en ubalance i hudens pH-værdi. Her tager de ‘forkerte’ bakterier på huden over og laver en bakterieudvikling i dine talgkirtler, så du oplever urenheder og småbumser. Samtidig kan huden også blusse meget op, fordi der sker en hyperreaktion i hudens blodkar, hvor de bliver spændte og udvider sig.

 

CHARLOTTE KASANDRAS 3 GODE RÅD MOD TØR OG BLUSSENDE HUD

1 . Rens huden uden brug af vand, så huden ikke udtørre, og du risikerer at speede talgproduktionen op. Brug i stedet en oliebaseret micellarvand, som respekterer hudens naturlige barriere og pH-værdi (syrekappe).

2. Undgå produkter med skrappe ingredienser og konserveringsmidler.

3. Hold dig til enkle hudplejerutiner og hudplejeprodukter med en kort ingrediensliste. Prøv fx. SARDkopenhagens BYE BYE PINK-koncept med MICELLAR CLEANSING OIL, ROSE WATER ELIXIR og ESSENTIELLE No. 7 creamen, som hjælper huden med at finde ro, energi og styrke.

HVILKE INGREDIENSER ER BEDST TIL AT BEHANDLE TØR OG IRRITERET HUD?

Mælkesyre sikrer en normal pH-værdi og mindsker rødme. Hyaluronsyre giver en perfekt gennemfugtning af huden, og argan- og kokosolie normaliserer hudens talgproduktion, men virker også bakteriehæmmende.

HVAD ER DE TYPISKE FEJL KVINDER BEGÅR, NÅR DE PLEJER TØR OG RØDMENDE HUD?

De går i panik og stryger ned og køber en mirakelingrediens, de har læst om på internettet, og ender ofte med at overbehandle deres hud og dermed skabe endnu mere irritation i huden.

HVAD ER DIT BEDSTE RÅD TIL FOLK, DER DØJER MED INFLAMMATION?

Gå til en professionel kosmetolog, og få korrekt vejledning frem for at selvdiagnosticere dine hudproblemer, så du ikke kommer til at fejlbehandle din hud.

ARTIKLEN BRAGT I MAGASINET “SKØN”