“MamiME
Alle SARDkopenhagens produkter er så milde og sikre at anvende,at du kan bruge dem både før, under og efter din graviditet.”

MamiMe – hvad betyder det?

MamiMe er skabt på baggrund af, at vi i sortimentet har produkter der er virkelig relevante for mor OG barn. For at gøre det endnu lettere, har vi sat det sammen på en måde, der gør det logisk og overskueligt, at vide hvornår man har brug for hvad, i løbet af graviditeten (alle tre trimester) – og fortsætte med de samme produkter både til sig selv og til barnet – og de behov der opstår fremover.

HELE MamiMe LINJEN BESTÅR AF FEM PRODUKTER – DER RÆKKER TIL ALLE HUDENS BEHOV:

 • Forebyggelse af strækmærker
 • Pleje, forebyggelse af hormonelt tør/ kløende hud
 • Styrkelse af slimhinderne op mod fødslen, så slimhinder er mere smidige
 • Mindske uro og væskeophobninger i krop og ben.
 • Styrke den tynde fine hud frem mod, og under amning.
 • Opstramning af huden efter fødslen
 • Opheling af ar, efter f.eks. kejsersnit

Skal jeg vælge økologisk hudpleje?

“Mange vælger at købe økologiske hudplejeprodukter – de fleste er bare ikke klar over at, det er de allerfærreste produkter, der er 100% rent økologiske. Eksempelvis indeholder cremer over 80% vand – der findes ikke økologisk vand!”

Hvorfor er det vigtigt at bruge produkter med så få indholdsstoffer som muligt?

De fleste kvinder er optaget af hvordan de passer bedst på sig selv, sin hud og sit ufødte barn fra starten af graviditeten.

Man er som regel usikker på om man får de rigtige vitaminer, mineraler, kost og om der er hudplejeprodukter der er gode eller skadelige for det ufødte barn.

Al forskning viser i dag, at årsagen til nedsat fertilitet skyldes de stoffer forældrene bærer i sig. Moderen giver alt videre til sit ufødte barn. Særligt, peger senere års forskning på hormonforstyrrende stoffer i fødevarer og kosmetik/ hudpleje er den store synder.

Huden er kroppens største organ, og alt hvad vi smører os med, optages og lagres i kroppen.

Man kan forebygge mange ting ved at være opmærksom på hvilke hudplejeprodukter man bruger både før og under graviditeten.

Hvorfor vælge olier?

Hvis man vil være på den helt sikre side, bør man vælge hudplejeprodukter med så få ingredienser i, som muligt.

Olier er et rigtigt godt bud på sund, fornuftig og effektiv hudpleje både før, under og efter graviditeten – og så giver det god mening at bruge de samme rene produkter til den lille, efter fødslen.

Vores olier er 100% rene – det vil sige at de ikke er blandet med andre olier, syntetiske stoffer eller parfume. De er AllergyCertified.

DER FINDES TRE FORSKELLIGE OLIER SOM ANBEFALES I MamiMe LINJEN:

 • SWEET ALMOND OIL (sød mandelolie)
 • APRICOT KERNEL OIL (abrikoskerneolie)
 • ARGAN OIL (arganolie)

Hvorfor vælge olier?

De har hver især sine egenskaber
SWEET ALMOND OIL
 • uden duft
 • rig på naturlig A-, B-, D- og E-vitamin, samt mineraler magnesium og calcium
 • tilfører og binder fugt i hud og slimhinder
 • anbefales til styrkelse af slimhinderne i 3. trimester
APRICOT KERNEL OIL
 • uden duft
 • rig på naturlig A- og E-vitamin, samt omega 3,6 og 9 fedtsyrer
 • øger talgproduktionen – velegnet til tør, kløende hud på ansigt og krop
 • anbefales til hormonelt tør hud fra 2. trimester
ARGAN OIL
 • uden duft
 • rig på naturlig E-vitamin, aktiv antioxidant
 • styrker elasticiteten i huden, forebygger strækmærker og reparerer hudskader.
 • anbefales til forebyggelse af strækmærker fra 1. trimester
SWEET ALMOND OIL
APRICOT KERNEL OIL
ARGAN OIL

Før fødslen

Hvad kan du gøre før fødslen
1 Trimester – uge 1-12:

I denne periode forandres/øges hormonproduktionen, du øger i vægt og brysterne bliver større. Denne vægtøgning og forandring i hormonproduktionen, gør at huden kræver mere styrke for at holde til det stræk, den udsættes for over de kommende 9 måneder.

E-vitamin er kendt for at være en af de mest essentielle vitaminer huden har særligt brug for, til at styrke elasticiteten i hudens bindevæv.

Ved at massere huden på mave, bryster, baller og lår med PURE ARGAN OIL dagligt, for at forebygge strækmærker. Olien er 100% naturlig og består kun af ren E-vitamin. Olien er AllergyCertified og derfor også uden duft.

2 Trimester – uge 12-24:

Nu oplever mange kvinder at huden i både ansigt og på kroppen ændrer sig. Har man haft tendens til fedtet/ uren hud, før graviditeten vil man opleve at huden nu er fin, smuk og mere ensartet.

Andre kvinder vil opleve at huden bliver markant mere tør, måske endda med tendens til tør, kløende og næsten eksem-agtig hud. Årsagen til dét, skyldes en ændret hormonproduktion.
Vi anbefaler at du nu bruger APRICOT KERNEL OIL til både ansigt og de områder på kroppen hvor huden er særligt tør.

I ansigtet kan du vælge at blande nogle dråber med din ansigtscreme / solcreme, eller som serum under ansigtscreme.

APRICOT KERNEL OIL øger talgproduktionen (hudens eget fedtstof), er meget rig på både A- og E-vitamin, samt omega 3,6 og 9 fedtsyrer, som styrker hudens celler. Olien er 100% ren og naturlig. Olien er AllergyCertified og derfor også uden duft.

Fortsæt med at massere mave, baller, lår og bryster med PURE ARGAN OIL dagligt i 2. trimester også.

3 Trimester – uge 24-42:

I denne periode vil din krop begynde at være mere besværet og vægten øges yderligere. Der kan være tendens til at danne meget væske i krop og ben. Det giver både hævelser og ”uro” – mange oplever kramper i benene om natten, som kan forstyrre søvnen.

Her anbefaler vi dagligt fodbad med EPSOM BATH SALT som udrenser, dræner og beroliger. Du vil opleve stor lettelse i kroppen ved bare at tage en kort fodbad, dagligt.

EPSOM BATH SALT indeholder en smule tørret lavendel og mynte, som giver en aromaterapeutisk, afslappende effekt.

Forbered mellemkødet til fødslen

Det er også i 3. trimester at du kan begynde at forberede underlivet og ikke mindst mellemkødet til fødslen.

SWEET ALMOND OIL anbefaler vi at du masserer mellemkødet  med dagligt. Kombinationen af massagen og olien gør slimhinderne mere smidige og mindsker risikoen for eventuelle skader i form af rifter og sprækker under selve fødslen. SWEET ALMOND OIL tilfører masser af god fugt til de sarte slimhinder.

Andre hormonelle gener i underlivet: 

Mange vinder oplever en slags skærende smerter i skeden i det sidste trimester, det skyldes at slimhinderne er ved at gøre sig klar (hormonelt) til selve fødslen. Der er også mange kvinder, som oplever ubalancer og blærebetændelse i denne periode – SWEET ALMOND OIL styrker slimhinderne og er på den måde med til at forebygge de værste gener.

Forbered dig på amning: I 3. trimester at du kan begynde at styrke dine brystvorter til den kommende amning. Massér dagligt brystvorterne med PURE ARGAN OIL som er ren E-vitamin. Det vil styrke den fine hud på brystvorterne mod at bliver slidt, sprukken og frygtelig smertefuldt, når du starte amningen op.

Fortsæt med at massere mave, baller, lår og bryster med PURE ARGAN OIL dagligt i 3. trimester også.

1 Trimester – uge 1-12:
2 Trimester – uge 12-24:
3 Trimester – uge 24-42:

Efter fødslen - Mami

AMNING:
Vi anbefaler, at du fortsætter med at massere dine brystvorter efter hver amning, så længe du ammer. Det vil bevare huden stærk og modstandsdygtig i amme perioden. Olien skal ikke vaskes af, så du kan roligt ligge barnet til, selvom du har olien på huden.

AMNING ON-THE-GO:
Vi anbefaler at du har SOFT BALM med i tasken. Den er super nem at smøre direkte på brystvorterne efter amning og er fyldt med gode nærende essentielle fedtsyrer fra mandel- og kokosolie, samt naturlig E-vitamin, der heler og styrker den fine, sarte hud.

UNDERLIVET:
har været igennem noget der minder om et marathon og det kan tage uger til måneder, før det hele føles normalt igen. En stor hjælp til det sarte underliv kan være både:
PURE ARGAN OIL – hvis du er revnet, klippet eller sprækket – olien hjælper til hurtigere opheling og opstramning og mindsker arvæv.
SWEET ALMOND OIL holder slimhinder fugtet og smidige og er med til at mindske evt. gener fra skeden, både i det daglige og når du har sex.

OPSTRAMNING AF HUDEN PÅ:
mave, baller, lår og bryst har fortsat brug for PURE ARGAN OIL som er den mest opstrammende olie. Olien styrker elasticiteten i huden og hjælper til at give dig fastheden tilbage i en fart.

Vil du gøre lidt ekstra ud af det, vil en god massage med sugekop No. 3 eller 4 og CELLULITE OIL THERAPY, gøre det langt mere effektivt fordi massagen arbejder i dybden af huden, ilter cellerne og udskiller evt. ophobede affaldsstoffer fra bindevævet.

DIN HUD PÅ BÅDE ANSIGT OG KROP:
vil ofte være mere udtørret igennem hele ammeperioden og her vil vi anbefale at du bruger SWEET ALMOND OIL til den fugttørre hud – både ansigt og krop. TIl den fedttørre – det vil sige: tendens til tørre pletter anbefaler vi APRICOT KERNEL OIL – både ansigt og krop. Kan blandes op med creme.