Vores founder - Charlotte Kasandra


”Livet levet forlæns, men forstås baglæns.” Dét er et ordsprog, der passer perfekt på min tilgang til livet. Det har nemlig været min store nysgerrighed og min kreativitet, der har ført mig til der, hvor jeg er i dag, som founder af SARDkopenhagen.


Det lå ellers ikke i kortene. Jeg har nemlig altid følt mig lidt anderledes. Følt, at jeg ikke passede ind – at jeg ikke kunne finde ”min hylde”. Det ændrede sig, da jeg som ganske ung fik mit første job – i et parfumeri. Her åbnede en helt ny verden sig for mig af skønhed og dufte, og jeg følte, for første gang, at jeg var landet det rigtige sted. Jeg blev draget og inspireret af dufte, konsistenser og nysgerrighed på virkninger, og jeg kunne slet ikke få nok. Jeg vidste, at jeg var nødt til at uddanne mig til kosmetolog, så jeg kunne lære meget mere inden for dette område.

Det blev en lang rejse, der førte mig ud i alle kroge – endda livet på landevejene i mine mange år som salgskonsulent. Jeg har haft fingrene, og næsen, i stort set alle de hudplejeprodukter, der er og har været på markedet, og dét har givet mig den enorme viden, og til tider meget kritiske sans, om ingredienser.

Jeg elsker at være nørd

Jeg elsker nørderiet omkring hudpleje, og jeg har altid interesseret mig for, hvilke ingredienser et produkt indeholder. Effekt og virkning på huden og men også hvordan det påvirker organismen som helhed, da huden jo er kroppens største organ. Det blev styrket yderligere i min tid hos L’Oreal, hvor jeg havde apoteker og hudlæger som ansvarsområde, og i den forbindelser altid skulle være klar til at besvare kritiske spørgsmål til virkning, funktion og ingredienser. Jeg går biokemisk til værks, når jeg dykker ned i, hvordan ingredienser og indholdsstoffer påvirker vores hud og vores krop.

Før SARDkopenhagen, og særligt da jeg var gravid med min søn, Marcus, kunne jeg ikke finde et eneste bæredygtigt hudplejebrand på markedet, som indeholdt gode, naturlige ingredienser uden skadelige stoffer. Det fandtes simpelthen ikke. Allerede på det tidspunkt besluttede jeg mig for, at jeg var nødt til selv at skabe dem.

Jeg har skabt SARDkopenhagen ud fra min mangeårige viden og erfaring om ingredienser og hud.

Alle produkter er bæredygtige, fri for skadelig kemi, hormon- og miljøforstyrrende stoffer, og de indeholder et minimum af indholdsstoffer. Flere af vores produkter er AllergyCertified. Produkterne er udviklet med rene, naturlige og aktive ingredienser, som din krop, hud og organisme i forvejen selv producerer og genkender.

“Min erfaring og filosofi er, at jo færre indholdsstoffer et produkt indeholder, jo mere aktivt virker det, og jo mindre har huden at skulle forholde sig til. Dét skaber ro og balance – både i huden og i vores energisystem.” Charlotte Kassandra, Founder”

Den feminine energi - Startskuddet til SARDkopenhagen

Mit bekendtskab med Maria Magdalene-olien i 2011 blev startskuddet til SARDkopenhagen. Maria Magdalena repræsenterer den feminine energi, og for 2000 år siden uddannede hun sig til sin tids terapeut – det vi i dag kender som healer. Hun arbejdede med forskellige former for healing, bl.a. healing med urter og olier samt lydhealing. Maria Magdalene-olien er udviklet ud fra den originale opskrift, som er fundet i Israel i gamle skriftruller. Jeg har sidenhen videreudviklet produktet, så det passer bedre til nutiden – og med en duft, der ikke er lige så tung, som man holdt af dengang. Tung duft eller ej, produktet talte til mig og åbnede en stærk kreativitet i mig.

Jeg besøgte derfor den danske fabrik, der producerede olien, og jeg fik lov til at overtage udviklingen og produktionen. Jeg arbejdede intuitivt med olien og herfra omfavnede den kreative bevidsthedsenergi mig. Jeg gav produktet et mere æstetisk udtryk og duft og lancerede MARIA MAGDALENE OIL & BALM, som blev det første produkt under SARDkopenhagen.

De uundværlige olier - Nøglen til sund hud

Med udviklingen af MARIA MAGDALENE OIL & BALM begyndte det med olier at åbenbare sig for mig, og jeg dykkede ned i, hvilke komponenter olier består af. Olier er helt naturligt det mest rene og ægte at påføre sin hud. Olier indeholder nemlig et utal af naturlige indholdsstoffer, som er helt identiske med dem, vores krop i forvejen kender og består af. SARDkopenhagens univers er skabt omkring olier – fordi olier er naturens sande vidundere.

Det vigtige er at kende sin olie. Det er nemlig ikke alle hudtyper, der kan bruge den samme olie. Et eksempel er at arganolie har et højt indhold af E-vitamin. Den reparerer, opstrammer og talgregulerer, og så er den effektiv mod pigmentforandringer og hudskader.
Abrikosolie har et højt indhold af både A- og E-vitamin. Olien er derfor særligt velegnet til tør og sensitiv hud, da den øger talgproduktionen.
Mandelolie har et højt indhold af aminosyren, arginin, der tilfører, binder og bevarer fugt og mindsker fornemmelsen af stramhed i huden.
Kokosolie tilfører fugt og virker bakteriehæmmende. For ikke at tale om de æteriske olier, som også har min store passion i forhold til effekt og virkning på og i huden.

Med SARDkopenhagen ønsker vi at vejlede dig, så du kan vælge den rette olie, der passer til din hudtype og hudtilstand.