Æteriske Olier

Jordens gave til os

Æteriske olier – Jordens gave

Æteriske olier stammer fra kernen af planter, urter, frugter og bark fra træer. Man kan sige at det er naturens gave. Olien udvindes via en ekstraktionsproces, hvor den rene, koncentrerede olie presses ud af planten, frugten etc.

Disse olier indeholder meget potente forbindelser – der fra naturens side anvendes beskytter planten mod utøj og andre miljømæssige forhold, som kunne skade væksten. Det er bla. også disse forbindelser, der sikrer bestøvning af planten. Det vil i princippet sige, at disse potente olier er naturens eget medicinskab.

I den gamle lægevidenskab og farmakologi har man anvendt æteriske olier igennem hundredevis af år, og mange af disse stoffer har stor betydning for den videnskab man i dag besidder i forhold til bekæmpelse af bakterier, mikrober mm.

Fordi æteriske olier er så potente som de er, kræver det at man omgås dem med forsigtighed. Når man bruger dem fornuftigt, har de fantastiske egenskaber både i hudpleje og aromaterapeutisk.

BEMÆRK: brug aldrig ren æterisk olie direkte på huden. Vi anbefaler 5-10 dråber æterisk olie til 100 ml. basisolie.

Læs mere om oliernes anvendelse og effekt under de enkelte oliers produktbeskrivelser.

Effekt og styrkelse af hudens behov i forhold til din hudtype

Æteriske olier er meget potente – brug dem fornuftigt – de har fantastiske egenskaber både i din hudpleje og aromaterapeutisk.