Kurv

Mundbind og hud irritationer – hvad kan du selv gøre!

Vi får mange henvendelser i denne tid – hvor vi er pålagt at bruge mundbind dagligt – som handler om hvad man kan gøre for at forhindre store hud irritationer.
Vi vil forsøge at komme lidt rundt om, hvorfor man får irritationerne, og hvad du selv kan gøre for at minimere det.

Mundbindet

For at starte med selve mundbindet – her taler vi om det traditionelle blå/ hvide, kirurgisk/ medicinske mundbind – indeholder små fibre som ved brug af bindet, løsnes og sætter sig på huden og i luftvejene. Derudover indeholder mundbindet konserveringsmidler. Det er disse stoffer som mange mennesker oplever giver irritationer og eksem.

INGEN KRAV 
Der er ingen krav rent sikkerhedsmæssigt, til at deklarere indholdet af materialer/ stoffer i selve mundbindet.
Der kræves blot at der på mundbindet’s emballage er deklareret hvor mange beskyttelseslag det består af, samt være påført et batch nummer, produktions- og udløbsdato og være CE-mærket.
Dette skyldes at mundbind kategoriseres som et medicinsk udstyr.

KRAV TIL MÆRKNING AF HUDPLEJEPRODUKTER
Derimod skal alle hudplejeprodukter deklarere tydeligt, hvilke indholdsstoffer det indeholder.
Det skyldes at et hudplejeprodukt kategoriseres som et kosmetisk produkt.

Årsagen til irritation

Årsagen til at mange oplever at huden bliver meget irriteret, rød og kløende, hvor andre oplever forværring af akne og eksem, skyldes netop kombinationen af fibre og konserveringsmidler som frigives ved brug af mundbindet.
En anden faktor der spiller ind er de bakterier som samler sig på mundbindet, hvis man bruger mundbindet flere gange, eller har tendens til at køre det op i panden eller under hagen, hvis man ikke orker at tage det af og på hele tiden.

FIBRE, FUGT, KONSERVERINGMIDLER OG BAKTERIER
Fibre, fugt, konserveringsmidler og bakterier er alle fire ting, huden ikke er glad for.
Derfor er der nogle ting man selv kan gøre for at hjælpe huden igennem denne periode med mundbind og ikke mindst vinterkulde, som heller ikke gør noget godt for huden.

 

Rens, plej og beskyt

Det er vigtig at du renser huden i dybden, dagligt. De ovennævnte stoffer fra og i mundbindet sætter sig i hudens porer og på hudoverfladen.

Vi anbefaler vores MICELLAR CLEANSING OIL da renseproduktet indeholder fugtgivende mandelolie – beroligende kamillevand – bakteriehæmmende rosen geranium olie. Produktet kan anvendes med og uden brug af vand (vi anbefaler altid at man så vidt muligt undgår at bruge vand i ansigtet, på alle  hudtyper) og kan anvendes i badet eller bare med almindelig afrensning med en bomulds pad eller natursvamp. Fjerner også øjen-makeup og styrker desuden vippernes vækst.

EFTER AFRENSING
Er det vigtigt at bruge en face-mist/ toner – det man med et old-school udtryk, kender som skin tonic.
Face-mist fjerner de sidste rester efter afrensning, styrker hudens pH-værdi og normaliserer huden igennem alle hudlag.
Vi anbefaler her en af vores to face-mists FACIAL MIST eller ROSE WATER ELIXIR. Begge to tilfører fugt, næring og dybdevirkende styrkelse af huden, samt øger hudens eget forsvar og mindsker rødme og blussen i huden.

 

TIPS
ROSE WATER ELIXIR er et must at have med på farten, stående på skrivebordet eller i skabet på jobbet – du kan spraye huden over flere gange dagligt for at tage den tørre, stramme fornemmelse du kan opleve når du tager mundbindet af.
Denne mist indeholder over 80% ren Damascener rosenvand og olie, samt mælkesyre – så din hud bliver rigtig glad når den får et pift af denne.

Efter toning  ·  styrkelse af huden

Nu er kunsten at beskytte huden – eller reparerer huden, når dagen er slut – det gør du ved at anvende vores PURE ARGAN OIL som er ren E-vitamin og talgregulerende og dermed ikke virker fedtet på huden, men trækker helt dybt ned i huden og reparerer nedefra.

Derudover vil denne olie forhindre dannelse af bumser og talgknuder, eller rødme og irritation da den beskytter både i overfladen og dybden af huden.
PURE ARGAN OIL kan bruges i hele ansigtet, men også blot på området hvor mundbindet er placeret i løbet af dagen.